4 CARA WARISAN BUMI MEMBANTU ANDA

Selamat datang ke website Sabun Warisan Bumi. Demi berterima kasih pada sokongan tuan puan selama ini, kami menawarkan pada tuan puan 4 servis dan produk di bawah ini.

Warisan Bumi ditubuhkan pada 2011 dan terus berkembang pesat sejak itu. Dari hanya pembuat sabun asli khusus untuk pesakit eczema hinggalah sekarang dengan 16 SKU produk dan pelbagai servis membantu perniagaan kecil untuk juga turut berjaya. Berikut adalah ke-empat-empat servis / produk dari kami:

 1. Hebahan Ilmu Permulaan Bisnes PERCUMA
 2. Jualan Sabun Mandian Asli Sesuai Kulit Kita
 3. Jualan Pukal Sabun untuk Anda Jual Semula
 4. Tempahan Sabun OEM Jenama Anda

 

[ 1 ] HEBAHAN ILMU PERMULAAN BISNES PERCUMA

Ini merupakan salah satu cara kami membalas balik jasa para pelanggan dan pendokong kami selama ini. Sebagaimana kami, sebahagian besar pelanggan dan penyokong kami ialah peniaga dan usahawan kecil. Oleh sebab yang demikian, kami bercadang untuk berkongsi pengalaman kami dan juga mengumpul rujukan-rujukan lain bagi membina satu set tips, petua dan ilmu bagi kita melayari dunia perniagaan.

Hebahan ilmu ini meliputi 2 masalah utama rakyat Malaysia untuk mula berniaga iaitu ketiadaan ilmu dan ketiadaan modal. Kami pun bermula dengan masalah yang sama sungguhpun keinginan untuk berniaga tinggi 8 tahun yang lalu. Sedikit demi sedikit kami bergerak ke hadapan dan mengecapi selangkah demi selangkah kejayaan dalam dunia keusahawan ini. Jika anda inginkan yang sama, kami syorkan anda ikut langkah di bawah untuk terus mendapatkan ilmu di dalam bab business startup ini.

 1. Like page Facebook kami. Artikel berkaitan akan dihebahkan pada pukul 9.00 malam setiap hari sini. Klik di bawah ini untuk like page kami:
 2. Anda termiss artikel #NakTapiTiadaIlmu dan #NakTapiTiadaModal sebelum-sebelum ini? Jangan risau. Kami telah kompilasikannya di website kami di bawah:
  • ( dalam pembikinan… )
 3. [ Sambutan 1,000 like page Sabun Warisan Bumi ] Ini merupakan eBook pertama dari kami. Ia merupakan resepi face oil (serum) yang kami pasarkan. Terdapat pelbagai resepi di sini dan juga website link untuk anda terus beli bahan-bahan pembuatan faceoil DIY. Ianya mudah dan anda boleh terus bancuh di rumah sahaja. Berminat? Klik di bawah ini untuk memohon eBook ini:
 4. [ Sambutan 5,000 like page Sabun Warisan Bumi ] Jika anda juga seperti kami pengeluar sabun, anda boleh gunakan ilmu dan teknik kami untuk terus berjaya. Di dalam eBook di bawah ini, kami tuliskan cara-cara mencantikkan diri sendiri hinggalah menjadi pemilik produk kosmetik yang disegani, langkah demi langkah. Klik di bawah untuk memohon eBook PERCUMA ini:
 5. [ Sambutan 10,000 like page Sabun Warisan Bumi ] Kami masih menunggu kuota like mencukupi bagi hebahan eBook PERCUMA ini nanti. Tunggu..

 

[ 2 ] JUALAN SABUN MANDIAN ASLI SESUAI KULIT KITA

Sabun Warisan Bumi ialah produk mandian berbentuk sabun pejal dan cecair yang sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif dan eczema. Formulasi resepi pembuatan sabun ini diasaskan oleh fokus kami untuk benar-benar menjadi solusi lengkap pada kulit orang Malaysia. Jangan ragu-ragu untuk mencubanya 😉

 1. Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah sensitif dan eczema*
 2. Sesuai digunakan ketika ihram umrah dan haji
 3. Melembapkan dan dapat dirasai menyegarkan kulit dari mandian pertama

* Kecuali eczema berdarah (kritikal), bagi kes ini, sila rujuk doktor untuk preskripsi.

Sabun asli Warisan Bumi tidak dicampurkan dengan bahan kimia merbahaya seperti SLS dan paraben. Malahan setiap gliserin dikekalkan untuk memastikan hasil sabun yang sangat lembut untuk kulit anda.

Senarai sabun asli keluaran Warisan Bumi adalah seperti berikut. Klik pada link untuk terus menempah menerusi Shopee. Belian di atas RM40 PERCUMA POSLAJU!

 1. Sabun Pepejal Mandian Badan dan Muka (11)
  1. Castile Bar RM15/pc
  2. Carrot Bar RM10/pc
  3. Susu Kambing Bar RM10/pc
  4. Susu Beras RM10/pc
  5. Strawberi Bar RM10/pc
  6. Pandan Bar RM10/pc
  7. Soya Bar RM10/pc
  8. Tomato Bar RM10/pc
  9. Green Tea Bar RM10/pc
  10. Betik Bar RM10/pc
  11. Aloe Vera Bar RM10/pc

 

 1. Sabun Pepejal Mandian Badan (1)
  1. Habbatus Sauda Bar RM10/pc

 

 1. Sabun Cecair Mandian Badan dan Muka
  1. Castile Liquid RM39/btl

Pening nak memilih? Inginkan sabun yang benar-benar spesifik untuk anda? Klik di bawah untuk konsultasi dengan Tabib Kulit online:

 • ( dalam pembikinan… )

Stok terhad. Sekiranya pilihan anda tiada stok di dalam shopee, sila hubungi saya bagi menempah stok seterusnya. Saya akan booking khas untuk anda tanpa caj. Sila terus hubungi saya melalui Whatsapp dengan klik link di bawah ini:

 

[ 3 ] JUALAN PUKAL UNTUK ANDA JUAL SEMULA

Anda peniaga atau pemilik kedai? Kami juga menjual secara borong produk-produk kami ini. Ia sesuai dijual pada car boot sale, ekspo, pasar tani dan juga di vendor butik. Sabun ini tahan lama dan juga mampu memberi seingga 100% keuntungan dari modal asal (margin 50%).

Jumlah belian minima (MOQ) untuk belian pukal adalah seperti berikut beserta dengan harganya. Stok adalah terhad dan anda boleh menempah awal bagi memastikan stok sedia ada. Setiap pengeluaran stok baru diadakan bulanan, jadi anda dinasihati merancang pengambilan stok lebih awal.

 1. Sabun Pepejal Mandian Badan dan Muka (11)
  1. Castile Bar RM120/20pcs (Margin 60%)
  2. Carrot Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  3. Susu Kambing Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  4. Susu Beras RM100/20pcs (Margin 50%)
  5. Strawberi Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  6. Pandan Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  7. Soya Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  8. Tomato Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  9. Green Tea Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  10. Betik Bar RM100/20pcs (Margin 50%)
  11. Aloe Vera Bar RM100/20pcs (Margin 50%)

 

 1. Sabun Pepejal Mandian Badan (1)
  1. Habbatus Sauda Bar RM100/20pcs (Margin 50%)

 

 1. Sabun Cecair Mandian Badan dan Muka
  1. Castile Liquid RM540/20btl (Margin 30%)

 

Kos Poslaju bagi setiap belian pukal adalah PERCUMA 1 Malaysia, tak kira semenanjung atau sabah Sarawak. Penghantaran mengambil masa 1 hari bekerja bagi stok sedia ada dan 20 hari bekerja bagi tempahan bagi yang kehabisan stok. Jangan risau, anda boleh tempeh awal untuk pastikan stok sentiasa ada untuk anda.

Tempahan bagi belian pukal ini dilakukan secara manual terus menerusi Whatsapp. Bagi tempahan, pertanyaan stok atau pertanyaan belian pukal, sila Whatsapp saya, Anas dengan klik link di bawah ini:

 

[ 4 ] TEMPAHAN SABUN OEM JENAMA ANDA

Sekiranya anda benar-benar ingin buat duit dari sabun, anda disarankan mempunyai produk jenama anda sendiri. Dari pengalaman kami 8 tahun di bidang ini, kali ini kami ingin berkongsi kemahiran pembuatan sabun kami dengan semua pada harga yang mampu milik. Saya amat menyarankan langkah kepada yang pertama kali ingin mengeluarkan produk sendiri dan juga kepada pemilik-pemilik produk jenis lain yang ingin melengkapkan set mereka dengan sabun khas jenama mereka.

Terdapat 3 langkah-langkah bagi proses tempahan ini. Ia mengambil masa 30 hari dari tarikh pengesahan sebelum ia siap dibungkus dan sedia untuk dihantar secara Poslaju ke alamat yang anda pilih 1 Malaysia.

3 STEP MUDAH BINA PRODUK SENDIRI TIADA MODAL TIADA ILMU

LANGKAH 1: BAYARAN

 • Selepas pilihan pakej oleh pelanggan, pelanggan cuma perlu klik dan akan terus dibawakan ke pembayaran bagi pengesahan. Pembayaran akan diuruskan di Shopee supaya lebih tulus dan mudah bagi pengurusan pertanyaan pelanggan. Selepas pembayaran lulus, tempahan akan terus diproses dan pihak kami akan menghubungi pelanggan untuk langkah seterusnya.
 • Satu pakej sampel akan dihantar kepada pelanggan untuk pelanggan merasai dahulu produk yang bakal diterima nanti dan bagi memudahkan langkah ke-2 nanti.
 • Sekiranya anda masih belum dihubungi setelah pembayaran atau masih belum menerima sampel, anda boleh terus hubungi saya, Anas di:

LANGKAH 2: DESIGN

 • Pada ketika ini, pelanggan sudahpun mendapat sampel sabun dan telah menggunakannya. Pelanggan sedikit sebanyak sudah mempunyai idea bagaimana untuk menetapkan rekabentuk resepi, packaging dan cop sabun nanti.
 • Pihak kami akan terus berhubung dengan pelanggan bagi menetapkan 3 spesifikasi berikut sehingga dipersetujui oleh pelanggan.
  • Resepi sabun dan bahan-bahan pilihan
  • Design untuk paperbag / kotak (warna, logo dan isi tulisan)
  • Design cop sabun samada menurut logo atau lain-lain
 • Selepas semua info ini lengkap, tempahan anda akan terus dimulakan. Tempahan akan siap dalam masa 30 hari dan akan terus dihantar secara Poslaju pada alamat pilihan pelanggan.
 • Sekiranya anda masih belum dihubungi untuk spesifikasi ini, anda boleh terus hubungi saya, Anas di:

LANGKAH 3: POSLAJU

 • Tempahan sabun OEM beserta bekas sedia niaga anda akan dibungkus di dalam kotak beserta satu hadiah misteri dari kami.
 • Penghantaran akan mengambil masa 1-3 hari bekerja. Kami akan menghubungi anda untuk memberi Tracking No. anda bagi memudahkan anda menyemak ketibaannya nanti.

3 PILIHAN PAKEJ MENGIKUT BAJET ANDA

Berikut adalah 3 pilihan pakej sabun asli OEM jenama sendiri anda. Bagi tempahan, samada klik pilihan di bawah atau hubungi saya secara Whatsapp:

Pakej A Sabun OEM Jenama Sendiri Tiada Ilmu Tiada ModalPakej B Sabun OEM Jenama Sendiri Tiada Ilmu Tiada ModalPakej C Sabun OEM Jenama Sendiri Tiada Ilmu Tiada Modal

Atau klik di bawah untuk terus Whatsapp saya bagi mendapatkan sebut harga:

http://www.wasap.my/60164092053/sabunoem/

 

PENUTUP

Sabun Warisan Bumi menawarkan khidmat hebahan tips permulaan perniagaan PERCUMA melalui Facebook page kami, jualan sabun asli terlembut untuk kulit anda, jualan pukal bagi anda niagakan dan tempahan sabun OEM untuk anda jadi pemilik produk kecantikan anda sendiri. Saya doakan kami dapat terus berkhidmat untuk anda dan hubungan ini berkekalan. Amin 🙂

Ingin terus ikuti kami beserta semua perkhidmatan di atas, sila klik dan like page Facebook kami di bawah ini:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *